Akciók: kontaktlencseAkciók: millásbulgariAkciók: progiAkciók: ray-ban lencseAkciók: biciklisAkciók: sensityAkciók: eAkciók: senms 25%Akciók: szemvizsgálat
Különleges Vizsgálatok állandó akciók Trendoptik Sopron

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Trendfigyelő: dg14Trendfigyelő: oakleyTrendfigyelő: pradaTrendfigyelő: eaTrendfigyelő: dgTrendfigyelő: rbTrendfigyelő: bossTrendfigyelő: tipton1Trendfigyelő: BulgariTrendfigyelő: voTrendfigyelő: eaTrendfigyelő: armani1Trendfigyelő: eaTrendfigyelő: boss nőTrendfigyelő: dgTrendfigyelő: rbTrendfigyelő: versaceTrendfigyelő: eaTrendfigyelő: vogue eva mTrendfigyelő: eaTrendfigyelő: boss fehérTrendfigyelő: bulgTrendfigyelő: versaceTrendfigyelő: eaTrendfigyelő: rbTrendfigyelő: bulg Trendfigyelő: jimmy Trendfigyelő: voTrendfigyelő: rb 2013Trendfigyelő: bulgTrendfigyelő: jimmy 2Trendfigyelő: praTrendfigyelő: oakleyTrendfigyelő: rb 2013 2Trendfigyelő: tipton1Trendfigyelő: eaTrendfigyelő: verTrendfigyelő: bulgari8102gTrendfigyelő: bulgari8102gTrendfigyelő: policeTrendfigyelő: pradaTrendfigyelő: pradaTrendfigyelő: rb tükrTrendfigyelő: rb fehérTrendfigyelő: rbTrendfigyelő: tip 4Trendfigyelő: rb2013Trendfigyelő: szemüvegTrendfigyelő: rb

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

kontaktológia

Kontaktológia
Kontaktlencsék mindenkinek ajánlhatóak, akinek életmódja lehetővé teszi a higiénés szabályok betartását. Előfordul azonban, hogy a lencsék viselése nem ajánlott egyes személyek számára.
A világ lakosságának 50%-a látáskorrekcióra szorul. A szemüveg mellett egyre nagyobb teret hódít a kontaktlencse. A gyártási technológiák és az alapanyagok fejlõdésének köszönhetõen egyre szélesebb a választék, így napjainkban nemcsak a fiatalabb korosztály, hanem a 45 év felettiek látásproblémáira is megoldást kínál. Rendelõnkben színes-, egyfókuszú-, tórikus-, bifokális- és progresszív kontaktlencséket egyaránt illesztünk. A gyártók leginkább eldobható, / napi, két hetes és havi / kontaktlencséket forgalmaznak. Vannak, akik csak alkalmanként (sportoláshoz, szórakozás, nyaralás) viselnek kontaktlencsét, nekik egyértelműen a napi eldobható kontaktlencsét ajánljuk. Azt, hogy kinek milyen kontaktlencse a megfelelõ, a kontaktológus dönti el. Nem minden lencse jó mindenkinek! Csak kontaktlencse vizsgálati eredmény alapján szabad lencsét vásárolni! Bár sokféle fajtájú és funkciójú lencse kapható, a lencse jellemzõi (dioptria, görbület, átmérõ) a szem méreteitõl, állapotától és a fénytörési hiba mértékétõl függenek. Tehát mint ilyenek egyediek, miden szemnél különbözõek, ezért még "szorult helyzetben" se kérjünk kölcsön kontaktlencsét!
Egyéni tulajdonságok és betegségek, mint pl. kötőhártya-gyulladás, kimondottan erős szemszárazság, az egyik szem hiánya és érzethiány a szaruhártyában, valamint a szem első része, a szemhéj vagy a szem körüli bőr megbetegedése komoly ellenjavallatot jelentenek, vagy csökkent tûrőképességet okozhatnak.

A lencsehordás lehetősége főleg attól függ, hogy a páciens könnye milyen minőségû és mennyiségû. Mivel a kontaktlencsék szabadon kell, hogy "ússzanak" a szemen, a könny mennyisége elegendő kell, hogy legyen ennek biztosítására. Másrészt a könnyek összetétele hatással van a lencsén megjelenő lerakódásra. Ennek mennyisége és kora határozza meg a lencsék átláthatóságát, a kényelemérzetet és a lencseviselés tûrését. Emiatt minden, ami befolyásolja a könnyfilmet, döntő hatással van a kontaktlencse viselésére. A száraz szem problémájával küzdő betegek ezért naponta csak néhány óráig vagy egyáltalán nem viselhetnek lencsét.
A könnyfilm gyengülése vagy összetételének változása különböző tényezőknek köszönhető. Többek között a cukorbetegségben szenvedők, akik hormonkészítményeket szednek vagy akik dohányoznak, gyakran kell, hogy vizsgálatnak vessék alá magukat. Hasonló a helyzet a terhes és szoptató anyákkal, mivel a gyakori hormonális változások sokszor a könnyréteg fehérjetartalmának növekedésével járnak, ami maga után vonja a lencséken lerakódott fehérje mennyiségi növekedését. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a felsorolt személyek nem viselhetnek kontaktlencsét. Állandó ellenőrzés alatt kell, hogy álljanak, hogy a megfelelő lencsét kapják, a legjobb viselési módot és cseregyakoriságot határozzák meg számukra.
A Dunántúlon egyedül nálunk elérhető az digitális réslámpa, amely lehetővé teszi a kontaktlencse viselők szemfelszínének fényképezését, így a szem kontaktlencse-viselésre kiváltott reakcióinak nyomonkövetését. Természetesen ezt a plusszolgáltatást a kontaktológiai vizsgálat ára tartalmazza.
 
sign Online bejelentkezés szemvizsgálatra
Trendoptik a facebookon
trend optik sopron
trendfigyelő
Optika sopron, trendoptik