Akciók: kontaktlencseAkciók: millásbulgariAkciók: progiAkciók: ray-ban lencseAkciók: biciklisAkciók: sensityAkciók: eAkciók: senms 25%Akciók: szemvizsgálat
Különleges Vizsgálatok állandó akciók Trendoptik Sopron

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Trendfigyelő: dg14Trendfigyelő: oakleyTrendfigyelő: pradaTrendfigyelő: eaTrendfigyelő: dgTrendfigyelő: rbTrendfigyelő: bossTrendfigyelő: tipton1Trendfigyelő: BulgariTrendfigyelő: voTrendfigyelő: eaTrendfigyelő: armani1Trendfigyelő: eaTrendfigyelő: boss nőTrendfigyelő: dgTrendfigyelő: rbTrendfigyelő: versaceTrendfigyelő: eaTrendfigyelő: vogue eva mTrendfigyelő: eaTrendfigyelő: boss fehérTrendfigyelő: bulgTrendfigyelő: versaceTrendfigyelő: eaTrendfigyelő: rbTrendfigyelő: bulg Trendfigyelő: jimmy Trendfigyelő: voTrendfigyelő: rb 2013Trendfigyelő: bulgTrendfigyelő: jimmy 2Trendfigyelő: praTrendfigyelő: oakleyTrendfigyelő: rb 2013 2Trendfigyelő: tipton1Trendfigyelő: eaTrendfigyelő: verTrendfigyelő: bulgari8102gTrendfigyelő: bulgari8102gTrendfigyelő: policeTrendfigyelő: pradaTrendfigyelő: pradaTrendfigyelő: rb tükrTrendfigyelő: rb fehérTrendfigyelő: rbTrendfigyelő: tip 4Trendfigyelő: rb2013Trendfigyelő: szemüvegTrendfigyelő: rb

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Jó tanácsok

Kontaktológia - jó tanácsok Kontaktológia - jó tanácsok Kontaktológia - jó tanácsok Kontaktológia - jó tanácsok
Kövesse a lencseviseléshez kapott utasításokat! A kontaktológusa az alapos vizsgálat alapján meghatározza, milyen lencsét viselhet, milyen viseleti módban. Napi viselet: minden lefekvés előtt ki kell venni, tisztítani, öblíteni, és fertőtleníteni, éjszakára tárolni kell a lencsét az előírás szerint. Éjszakai viselet (kiterjesztett vagy rugalmas viselet): mivel ez nem mindenki számára alkalmazható, csak a kontaktológus tanácsára alkalmazza. Miután kivette a szeméből, tisztítás, öblítés, fertőtlenítés, tárolás.
Lencse csere: a lencse rendszeres cseréje a legegészségesebb módja a kontaktlencse viselésének. Mivel a szennyeződések hosszútávú felrakódása a lencsefelszínre nem kerülhető el, egyre több szakember ajánlja a rövid időközönként történő lencsecserét. Ez mindig a kontaktológus utasítása szerint történjen.
Ha délután, este kényelmetlen a lencse, amit okozhat szárazság, túl szoros lencse, lerakódások, vagy a szem és lencse között lévő szennyeződés, a legjobb dolog a lencsét levenni, letisztítani és leöblítés után visszahelyezni. Jobb hatású, mint nedvesítőcseppet cseppenteni, igaz viszont, hogy ez utóbbit bárhol bármikor megtehetjük.
Mit történik, ha véletlenül olyan helyen esik ki a lágy kontaktlencse a szemébőll, ahol nincs a közelben az ápolószer, hogy visszategye? Csapvizet semmiképpen ne használjon! A legkevésbé rossz, amit tehet, hogy a nyelvére rakja a lencsét, hogy ne száradjon ki. Ilyen esetben használja szemüvegét, amit – erős dioptria esetén feltétlenül – tartson magánál.
Soha ne használja újra a már egyszer felhasznált ápolószert! A lencsetokot, ha a lencsék nincsenek benne, tartsa szárazon! Új ápolószer megnyitásakor az új kontaktlencsetartó tokot használja. Az előzőleg használt tokot dobja el.
A hosszú köröm nem ideális kontaktlencse viselőknek! Viszont nem sokan tudják, hogy még a rövid köröm is kárt tehet a lencsében, vagy - ami rosszabb - a szemben, ha sérült, vagy frissen van vágva. A körömreszelővel ilyenkor le kell tompítani a köröm élét!
A Balatonba, Dunába, Tiszába és a többi természetes vízbe ne menjen kontaktlencsével! Sajnos a fertőzés veszélye nagyon magas!
Uszodába ne menjen kontaktlencsében vagy használjon tökéletesen záró úszószemüveget. A fertőzésveszély nagyon nagy!
Ha mindenféle kontaktlencse ápolószerre allergiás, próbáljon ki egy hidrogén-peroxidos rendszert. Meg fog lepődni!
Olyan szappant használjon a kontaktlencse kezelése előtt, amelyik nem hagy a kezén semmilyen ragadós (visszazsírzó vagy hidratáló) anyagot. Tönkreteheti a lencsét!
A kontaktlencse kezelése előtt, kézmosás után mindig 100% pamut, vagy papírtörölközővel törölje szárazra a kezét, mert gyakran előfordul (főleg műanyagszálas törölközőknél), hogy a kezén maradnak apró műszálak, így a kontaktlencse behelyezésekor kellemetlen szúró érzés léphet fel.
A kontaktlencse használata során alapvető követelmény a higiénia. Alaposan mosson kezet, mielőtt bármilyen helyzetben megérinti a lencséket!
Mindig tiszta és száraz kézzel érjen a lencsékhez!
Tartsa be a kontroll vizsgálatok előírt időpontját!
Ne használja a lencséket a szavatossági idő lejárta után!
A kontaktlencse tisztítófolyadékot nem helyettesíti semmilyen más folyadék!
Ellenőrizze a lencsék erősségét, és mindig a megfelelő lencsét használja a megfelelő szemre!
Soha ne helyezzen fel sérült lencsét!
Vigyázzon, hogy ne kerüljön szappan, por, arckrém, dezodor, hajlakk, stb. a lencsére, mert ez szemsérülést vagy a lencsék károsodását okozhatja!
A sminket a lencsék behelyezése után készítse el, és kivételük után távolítsa el!
A kontaktlencse viselési idejére nagyon kell figyelni. Nem fordulhat elő, hogy egy havi viselésű lencsét 1,5 – 2 hónapig visel! Az idő múlásával a lencsék oxigénáteresztő pórusai eltömődnek, így a szem oxigénellátása csökken. Az oxigénhiányos állapotba kerülő szemben pedig megjelennek a csak mikroszkóppal látható ereződések az egyébként érmentes szaruhártyában.

A túlhordás másik, talán kevésbé ismert oka, amikor az ajánlott napi viselési időt lépik túl. Az általában ajánlott 10-12 órás viselet helyett ilyenkor gyakran 16-18 órán át van bent a lencse. Ilyen esetben a hagyományos (hidrogél) lencsék helyett mindenképpen az ún. "lélegző" szilikon-hidrogél alapú lencsék alkalmazása javasolt. Ezek a hagyományos lencsékhez képest akár 5-6-szor több oxigént engednek át magukon a szem számára, így a napi viseleti időt nem kell korlátozni.
Kontaktlencse viselésekor előfordulhat, hogy száraznak érezzük a szemünket, ilyenkor műkönny (kontaktlencséhez való) használata javasolt.
Aki általában szemüveget visel és csak alkalmanként szeretne élni a kontaktlencse nyújtotta lehetőséggel - kényelmesebbé téve a nyári szabadidős tevékenységeket - választhat egynapos (eldobható) kontaktlencsét. A szemüveg és az egynapos kontaktlencse váltott használata lehetővé teszi azt a fajta szabadságot, amely elengedhetetlen az aktív pihenéshez, a sportoláshoz vagy a gondtalan szórakozáshoz.
Különösen ajánlott ez a fiatalabbaknak, hiszen ők a szünidőben többnyire aktívak, ugyanakkor kevesebb figyelmet fordítanak a higiénés szabályokra. Nincs szükség a kontaktlencse folyamatos tisztítására, hiszen használat után eldobható, és következő alkalommal egy új, steril lencsét lehet behelyezni. A szemüveg mellett ugyanakkor mindig van egy tartalék lencse, ha az előbbi valamilyen okból megsérülne.
Soha ne keverje az ápolószereket!
Soha ne használja újra a lencsetokban lévő oldatot!
Minden lencséhez csak az ajánlott ápolószereket használja, a használati utasításoknak megfelelően (kemény, félkemény, lágy típusú lencsék)
A kontaktlencséket soha ne tárolja sóoldatban.
Soha ne használjon csapvizet sem a kontaktlencse, sem a tárolótok tisztítására.
Ügyeljen arra, hogy a lágy kontaktlencséket az ápolószer a tokban jól elfedje, különben a lencse kiszárad és törékennyé válik.
 
sign Online bejelentkezés szemvizsgálatra
Trendoptik a facebookon
trend optik sopron
trendfigyelő
Optika sopron, trendoptik